Balders Plads

Balders Plads er en af de gamle pladser på Nørrebro fra dengang, området blev bebygget i slutningen af 1800-tallet. Den rummer en hel del eksklusiv pariseratmosfære med de smukke, statelige etageejendomme, som omkranser den store, åbne plads og skiller den lidt ud fra resten af kvarteret.

Det er en af de mest stemningsfulde pladser i de københavnske brokvarterer, og den bliver ivrigt brugt af kvarterets beboere, som nyder deres medbragte mad, en håndbajer eller en kop kaffe fra den lokale kaffebar ved de mange borde og bænke, som står i den ene ende ud mod Baldersgade. Den inviterer ligefrem til, at man slår sig ned, og fraværet af butikker gør den både fredelig og relativ ukendt.

Mellem de høje, gamle lindetræer og de formklippede, lave bøgehække er der masser af plads til leg og boldspil for børnene – og til det ugentlige loppemarked, som holdes på pladsen hver lørdag i sommersæsonen.

Pladsen hænger uløseligt sammen med Baldersgade, som den støder op til. Her er der stadig den oprindelige toppede brostensbelægning og stynede lindetræer langs fortovskanten.

I forlængelse af pladsen ned ad Baldersgade og inde bag et lavt, rødmalet stakit ligger en offentlig legeplads med boldbane, vippebænke, rulleskøjtebane og et klatrelandskab. Beboerne har sluttet sig sammen i Balders PladsLaug, som laver arrangementer på pladsen.

Foto: Søren Rud

Share Button

DATA & LINKS

Balders Plads
2200 København N

  • Afslapning, nyde solen og omgivelserne, picnic, kaffedrikning, boldspil og leg.
  • Loppemarked om lørdagen i sommerhalvåret.
  • Området blev bebygget i årene 1874 til 1901, og mange af gaderne er opkaldt efter de gamle nordiske guder, som f.eks. Balder, der var søn af gudernes konge og dronning, Odin og Frigg, og skulle være den smukkeste af alle aserguderne.
  • Filmen ’Her i nærheden’ fra 2000 med Frits Helmuth, Ghita Nørby, Henning Moritzen og Thure Lindhardt er optaget i området omkring Balders Plads.
  • Høje lindetræer, bøgehække og et bed med sommerfugleblomster og forskellige liljer.
  • Pladsen er velegnet for kørestolsbrugere.
  • Der ligger en kaffebar lige ved pladsen, og der er kiosker og butikker i nabolaget.
1 km

Del lokation automatisk