Bernstorffsparken

Det officielle navn er Bernstorff Slotspark, men i folkemunde hedder den blot ’Bernstorffsparken’. Her har Europas kronede hoveder slået deres folder, da ’Europas svigerfar’, Christian 9., havde sin sommerresidens på slottet. I dag er det nærmest blevet en folkepark, som benyttes til skovture og picnic. Og så er det en særdeles populær ’hundeskov’, hvor de firbenede ikke skal være i snor.

Med sine store åbne vidder, tætte skovbevoksning og mange haverum er det en afvekslende oplevelse at besøge parken for både store og små og velegnet til lange gå- og løbeture.

På toppen af det skrånende terræn troner det smukke, nyklassicistiske Bernstorff Slot, hvorfra der er udsigt ind over København.

Rundt omkring i parken er der små blomsterparker, en rosenhave med historiske roser, rododendron, drivhus og køkkenhave med grøntsager. Midt i parken ligger den gule Svenske Villa, som dronning Louise lod opføre, og som nærmest ligner en rigtig ’Pippi Langstrømpe-villa’. I dag fungerer den i sommersæsonen som cafeteria drevet af frivillige.

Oprindeligt indrettede udenrigsminister og greve Bernstorff parken som en rokokohave, men da de eksotiske træsorter efterhånden gik ud, og kongen overtog slottet og parken, blev det besluttet at bevare den som et stykke sjællandsk natur med store græsklædte sletter omgivet af dansk skov.

Foto: Kontraframe

Share Button

DATA & LINKS

Bernstorffsparken
Jægersborg Allé 93
2820 Gentofte

  • Lange løbe- og gåture, hundeskov, skovture, picnic, kælkebakke.
  • Da kong Christian 9. overtog slottet og blev ’Europas svigerfar’, fik slottet om sommeren besøg af både den engelske og græske konge og den russiske zar samt andre kongelige. Dronning Victoria af England besøgte også slottet og parken inden sin død.
  • En af Danmarks første filmoptagelser fandt sted på Bernstorff Slot, hvor hoffotograf Elfelt i 1899 filmede de kronede hoveder, som laver skæg og ballade på slotstrappen.
  • Gamle ege- og bøgetræer samt ask, birk, ahorn og hyld. Ud over roser og rododendron findes der flere sjældne og eksotiske planter.
  • Et rigt fugleliv samt flere slags frøer.
  • Adgang for kørestolsbrugere.
  • Cafeteriet har åbent kl. 12-18 i sommersæsonen.
  • Restauranten i slottet serverer lørdagsfrokost og søndagsbrunch.
1 km

Del lokation automatisk