Boble Plads

Den ligger inde midt i Carlsberg Byen og byder på fysiske udfoldelsesmuligheder for både store og små. Boble Plads er et af de seneste initiativer i et af byens nye byudviklingsområder. Her er åbent året rundt, og turen hertil kan kombineres med et besøg i J.C. Jacobsens fredelige have eller nogle af de andre aktiviteter, som er i Carlsberg Byen.

Boble Plads er en stor plads, hvor der er klatrestativer med udfordringer i mange sværhedsgrader. Her er en boldmur, en fodboldbane og streetbasket-kurve. De store asfaltbobler midt på pladsen indbyder til både skateboard, løbehjul og BMX-cykler.

I vintermånederne er pladsen belyst om aftenen, og her er et særligt område, hvor man kan nyde sin medbragte mad eller tænde op i grillen. Og der er stik med strøm, så man også kan tage sin egen musik med. Et sted med masser af aktivitet og alt andet end fred og ro.

Er man færdig med de gratis glæder og trænger til endnu større udfordringer, så er her også en ’klatreskov’ med udfordring til alle aldersklasser og typer af vovemod. Her kan man gå på tovbane mellem træerne i 30 meters højde, svinge sig fra den ene trætop til den anden eller klatre op på toppen af en høj pæl og lege ’Simon Søjlehelgen’.

Og midt i det hele står der en buste af Carl Jacobsen, søn af den ’gamle’ brygger J.C. Jacobsen og grundlægger af Ny Carlsberg-bryggeriet og Glyptoteket. Et besøg oppe i Klatreskoven kræver dog betaling, men så er der også sørget for sikkerheden i alle ender og kanter.

Turen til Boble Plads kan kombineres med et besøg i Carlsbergs stalde, hvor man kan hilse på bryggeriets store bryggerheste.

Foto : Ty Stange

Share Button
  • Fodbold, klatring, streetbasket, skateboard, BMX, løbehjul, grille, picnic og musik.
  • Klatreskoven er åben i weekender og helligdage og kan bookes på hverdage.
  • Bortset fra det lille Husbryggeriet Jacobsen er der ikke blevet brygget øl på Carlsberg siden 2008, hvor et storstilet byudviklingsprojekt gik i gang på de gamle bryggerigrunde. I dag er der videnskabsseminarer på området, danseteatret Dansehallerne, udstillingslokaler, en kunstboghandel og et supermarked. I fremtiden vil her være masser af boliger og erhverv.
  • Ifølge planerne vil Carlsberg Byen få sin helt egen og nye S-togstation i 2016. Stationen vil afløse Enghave Station.
  • Her er ikke meget natur bortset fra de høje træer, som benyttes i Klatreskoven.
  • Her er adgang for kørestolsbrugere og handicaptoilet i nærheden.
  • Der er café i Carlsberg Byen og et stort supermarked.
  • Stedet er indrettet til både grill og medbragt mad.
1 km

Del lokation automatisk