Christianshavns Vold

På Christianshavns Vold er der legeplads for børnene og mulighed for lange løbe- og gåture på de gamle bastioner og på stierne langs Stadsgraven. Træer og buske har stået her, lige siden fæstningsanlægget blev skabt i 1600-tallet, og ude i Stadsgraven nyder blishøns, rørhøns, lappedykkere og svaner tilværelsen på vandet.

Man kan slænge sig på de grønne skåninger, nyde naturen fra en af de mange bænke og gå på opdagelse blandt de kulturelle mindesmærker. Om foråret blomstrer hvidtjørnen på voldene, men den havde oprindeligt den praktiske funktion at fungere som pigtråd mod fjenden.

Her er masser af muligheder for at slå sig ned med sin picnic og grille på de indrettede grillpladser, hvis man ikke vil ind på en af de restauranter eller caféer, som ligger på voldanlægget. På legepladsen, der er indrettet som natur- og klimalegeplads, er der et ’hamsterhjul’, som kan genoplade mobiltelefoner, og masser af udfordringer for både mindre og større børn.

Det er muligt at gå rundt om hele voldanlægget, som bl.a. også omfatter en del af Christiania, og på Elefantens Bastion kan hundene løbe frit, hvis man har husket sin hundepose. Volden er et langstrakt område, hvor man altid vil kunne finde en fredelig plet og en skråning, som vender mod solen. Den er velegnet både for den ensomme vandrer, en romantisk date og en familietur. Og så ligger den klods op ad Københavns Indre By og er fuld af kulturminder.

Foto: Scanpix/Henrik Pyndt Sørensen

Share Button

DATA & LINKS

Christianshavns Vold
Torvegade/Christianshavns Voldgade
1400 København K

  • Gå- og løbeture, legeplads, solbadning, picnic, grill og masser af natur og kultur.
  • Det var kong Christian 4., som i 1600-tallet anlagde Christianshavns Vold og købstaden Christianshavn på et sumpet lavvandet område mellem København og Amager. Voldanlægget er 3 km langt med 12 bastioner og en voldgrav, som i dag kaldes Stadsgraven.
  • Lille Mølle på Løvens Bastion var den sidste mølle på Christianshavns Vold. I dag har Nationalmuseet lukket Lille Mølle, som trængte til en gennemgribende restaurering. Dermed har både restauranten og museet i den gamle møllebygning været lukket siden december 2016. Og de askefyldte urner tilhørende det sidste par, som ejede møllebygningen er sat i depot sammen med det øvrige historiske inventar.
  • De dominerende træarter er ask, ahorn og hvidtjørn, og der findes også fuglekirsebær, kastanje og røn. Der findes omkring 60 forskellige ynglefugle på og ved voldanlægget.
  • Der er adgang for kørestole og handicaptoilet på legepladsen.
  • Der findes flere caféer og restauranter på voldområdet.
1 km

Del lokation automatisk