Fælledparken Skatepark

Siden 1988 har skaterne haft deres hjørne af Fælledparken, men for et par år siden blev det dengang lidt slidte sted opgraderet. Nu er Fælledparken Skatepark en af Nordens største og bedste, og har man ikke lyst til selv at deltage, er anlægget en enestående chance for bare at beundre mennesker, der kan noget særligt.

Anlægget er bygget med en særlig teknik, hvor betonen bliver støbt på stedet. Det giver unikke muligheder for at lave lange, glatte flader, kurver og forhindringer, og skateparken byder også på en af Europas største ’verts’ – en fem meter høj U-formet rampe, som det virkelig kræver koncentration og beskyttelse at bruge. Men så kan man også glæde sig over i nogle sekunder at flyve over Fælledparken. Og tilskuerne kan gyse og måbe over akrobatikken.

Den oprindelige skaterpark opstod som lidt af et gør det selv-projekt, hvor skaterne selv byggede og udbyggede skaterparken. Men efter 20 år var den slidt, og da Fælledparken fyldte 100 år, gjorde en gave fra A.P. Møller-fonden det muligt at anlægge den nye og langt større skaterpark med hjælp og inspiration fra nogle af verdens bedste skatere.

Skateparken er anlagt, så også begyndere kan få glæde af den, men den er ikke et sted for små børn. Det går virkelig stærkt, når de bedste folder sig ud, og det kan være svært for mindre børn at overskue.

Kort efter renoveringen af skateparken opstod der flere farlige situationer, når små børn på løbehjul bevægede sig rundt på arealet, og derfor blev løbehjul forbudt.

Til gengæld er der kommet en ny bane til løbehjulsbrugere – også de voksne af slagsen – ved Tårnlegepladsen ikke så langt fra skaterparken. Det er landets første specialdesignede løbehjulsbane.

Foto: Scanpix/Steen Kelså

Share Button

DATA & LINKS

Fælledparken Skatepark
Edel Sauntes Allé 3
2100 København Ø

  • På Fælledparken Skatepark: Skateboard, BMX og rulleskøjter.
  • På løbehjulsbanen er der løbehjulsmuligheder for begyndere og øvede.
  • Flere konkurrencer og arrangementer i skaterparken sommeren igennem.
  • Picnic.
  • Der er lys på både skaterbanen og løbehjulsbanen, så de også kan bruges om aftenen.
  • Kørestolsbrugere kan ikke benytte anlægget, men der er gode muligheder for at være tilskuer.
  • Mad kan medbringes.
  • Der er café i Fælledparken.
1 km

Del lokation automatisk