Jægersborg Hegn

Jægersborg Hegn ligger nord for Dyrehaven og Mølleåen, og især den nordlige del af skoven ud for Skodsborg Station byder på mange spændende naturoplevelser. Oprindelig var det en del af Dyrehaven, men blev siden skilt ud til et selvstændigt skovområde, hvor der i dag er både afmærkede vandreruter og en særlig motionsrute. Og så er der selvfølgelig Bøllemosen.

Bøllemosen ligger kun godt 500 meter fra Skodsborg Station og er en af naturperlerne i Jægersborg Hegn. Den er omgivet af en stor gyngende mosepude – en såkaldt ’hængesæk’ – der breder sig ud i mosen, og når man hopper på den gynger hele skovbunden. Med sit brune, næringsfattige vand er den lidt af en sjældenhed, og på en varm sommerdag kan man opleve snoge, der ligger og soler sig eller svømmer rundt i vandet.

Lige ved mosen er der flere bålpladser, en primitiv lejrplads og en stor bevoksning af selvsåede birketræer. Udenom er der en tæt højstammet bøgeskov og en tæt underskov, og både skoven og mosen inviterer til en romantisk spadseretur eller picnic i det grønne.

Er man heldig, kan man støde på både grævling, ræv samt den sjældne ravn og mange gamle udgåede træer, som er hjemsted for insekter, svampe og fugle som spætter, spætmejser og træløbere, der ruger i hule træer. I den nordøstligste del af skoven mellem Kystbanen og Strandvejen er der en hundeskov, hvor hunde kan løbe frit.

Lige siden Kystbanen blev indviet i 1897, har københavnerne taget toget til Skodsborg og nydt deres picnic i Jægersborg Hegn.

Foto: Scanpix/Henrik Pyndt Sørensen

Share Button

DATA & LINKS

Jægersborg Hegn
Bøllemosevej
2942 Skodsborg

  • Vandre-, løbe- og cykelture. Naturoplevelser, picnic, bålpladser.
  • Der har boet mennesker ved Jægersborg Hegn siden oldtiden. I 1850’erne foretrak kong Frederik 7. at bo og gå på jagt ved Skodsborg, hvor han kunne være i fred med sin grevinde Danner, som folk rynkede på næsen af inde i København.
  • 1880erne var Bøllemosen tilholdssted for nogle unge vagabonder, som fik deres betegnelse, bøller, efter planten mosebølle. Måske kom de på grund af mosebøllens bær, der i ældre litteratur betegnes som let euforiserende. Ordet ’bølle’ stammer altså fra denne ellers så fredelige og romantiske skov.
  • Bøg, birk, eg, lærk, mosebølle, tranebær.
  • Ravn, grævling, ræv, duehøg, rådyr, egern.
  • Der er både restauranter, caféer og butikker i Skodsborg.
1 km

Del lokation automatisk