Ørstedsparken

Aldrig så snart begynder de første forårssolstråler at varme luften, før de mange lokale beboere i området omkring Ørstedsparken vrimler mod det gamle voldanlæg og slår sig ned på de skrånende plæner og parkens populære udendørscafé – eller tager sig en løbe- eller promenadetur på stierne med udsigt ud over den smukke sø.

Ørstedsparken er en del af Københavns gamle indre forsvarsværker, som blev nedlagt i 1850’erne. 20 år senere anlagde man parken her, som hurtigt blev et populært sted for borgerskabet at sværme og vise sig frem og mødes på de snoede stier.

Den smukke smedejernsbro, som krydser søen, der er en del af den gamle voldgrav, er formentlig Danmarks ældste af sin type og blev benyttet af kong Frederik 7. på hans rideture gennem byen.

I dag er det en folkelig park i ordets egentligste betydning med to legepladser, grillpladser og  et mylder af gamle og eksotiske træer og buske. I sommerens løb er der musikarrangementer, men også masser af mulighed for at finde fred og ro.

Spredt i parken er der masser af blomsterbede og adskillige statuer med motiver fra den græske og romerske mytologi skænket af brygger Carl Jacobsen.

Foto: Søren Rud

Share Button

DATA & LINKS

Ørstedsparken
Nørre Voldgade
1358 København K
  • Løbe- og promenadeture, hundeluftning, solbadning, picnic, musik. 2 legepladser med masser af aktiviteter for alle aldre, bl.a. en bemandet legeplads med elektronisk legeafdeling for de 5-15-årige med interaktive spil.

  • Den bemandede legeplads er åben hverdage kl. 10-17.
  • Parken er opkaldt efter den danske fysiker H.C. Ørsted og hans bror Anders Sandøe Ørsted. Der står en monumental statue af H.C. Ørsted på Hahns Bastion ud mod Nørre Voldgade.

  • Kældrene på Hahns Bastion fungerede også som øllager for brygger J.C. Jacobsen, inden han flyttede sit bryggeri fra Københavns Indre By til Valby, hvor han grundlagde bryggeriet Carlsberg.

  • Det er sønnen Carl Jacobsen, som har skænket de mange skulpturer, som står rundt om i Ørstedsparken.
  • Ørstedsparken er om aftenen og natten kendt som et populært mødested for bøsser.
  • Der er blomster og buske, som blomstrer på skift gennem forår, sommer og efterår. Ud over typiske danske løvtræer vokser der i parken en række eksotiske træer, som stammer fra Kina og Japan, bl.a. sort valnød, hjertetræ, tempeltræ og pagodetræ.

  • Der findes op mod 50 forskellige fuglearter, og om efteråret kan man høre skimmelflagermusens høje tikkende lyde.
  • Adgang for kørestolsbrugere og handicaptoilet ved café Hacienda.
  • Caféen i parken har åbent kl. 10-22.
1 km

Del lokation automatisk