Østre Anlæg

På det langstrakte, kuperede terræn i Østre Anlæg kan man stadig ane de bløde konturer af det gamle voldanlæg, som i 1879 blev omskabt til en park i engelsk havestil. Fra første færd blev det et populært udflugtsmål for Østerbros borgerskab. I dag tiltrækker anlægget alle slags københavnere og er ikke mindst et paradis for børn og kunstelskere.

De yngste generationer kan tumle sig på de græsklædte skråninger, gemme sig i kratbevoksningen og kælke på bakken foran Statens Museum for Kunst. Der er legepladser specielt for mindre børn og et legelandskab med  boldbur, soppebassin, basketbane, en fiskekutter og mulighed for at spille tennis.

Naturen byder på både en birkelund, en rosenhave, en rododendronhave, bregnebøge, vilde tulipaner og urter som cikorie og perikon. Om natten kan man være heldig at høre natuglens tu-tu-tu-tuuut. Den er blot en af de 50 forskellige fuglearter, som lever i anlægget sammen med sommerfugle, guldsmede og egern.

Der er opstillet flere grill og borde til medbragt engangsgrill, som frit kan benyttes, hvis man ikke blot vil brede tæppet ud i græsset og nyde sin medbragte picnickurv – eller besøge anlæggets to kunstmuseer, Den Hirschsprungske Samling og Statens Museum for Kunst, hvor der også er særlige tilbud til børnene.

Foto: Scanpix/Torben Huss

Share Button

DATA & LINKS

Østre Anlæg
Oslo Plads og Sølvgade
2100 København Ø/1307 København K

  • Legepladser, gå- og løbeture, picnic, grill, natur og kunstoplevelser.
  • Østre Anlæg er skabt ’med bløde bølger, gemmesteder og udkikspunkter’, som landskabsarkitekten H.A. Flindt, der også stod bag udformningen af Botanisk Have og Ørstedsparken, skrev i sit oplæg. Siden har de to kunstmuseer ædt sig ind på parken.
  • Der gøres meget for at gøre Østre Anlæg til byens mest fuglevenlige park. Her er bl.a. byens nok eneste højhus for fugle, som er indrettet i et udgået træ, der er savet til med tag og udboret, så der er masser af fuglelejligheder med tilhørende altan-pinde.
  • Birke-, ege-, elle- og piletræer. Rododendron, rose, vilde tulipaner, cikorie og prikbladet perikon.
  • 50 forskellige fuglearter, sommerfugle, guldsmede, vandnymfer og skaller, aborre og brasen ude i søen.
  • Der er adgang for kørestolsbrugere i dele af anlægget.
  • Handicaptoilet på Statens Museum for Kunst.
  • Der er café på Statens Museum for Kunst, som er åben i dagtimerne.
1 km

Del lokation automatisk