Plug N Play

Det går rasende stærkt. De unge sætter af med hænder og fødder over mure, ned ad ramper, over gelændere. De hvirvler akrobatisk rundt i luften, og på ingen tid forcerer de et storbylandskab, der kunne have været tage, trapper og altaner, men det er en parkour-bane, der er en del af det store og gratis sportsanlæg Plug N Play i Ørestad.

Plug N Play er åbent døgnet rundt alle ugens dage, og siden anlægget åbnede i 2009, har det tiltrukket især de yngre udøvere af den type sport, som man kunne kalde storbysport: parkour, basketball, street basket, speedskating, dirt jump og beach volley. Men der er også mere klassiske muligheder som fodbold.

Har man ikke selv lyst til sved på panden, kan man nøjes med at kigge på udøverne.  Toptrænede atleter fra store dele af København er tit på stedet, og det kan give underholdning og wow-effekt i timevis blot at se dem i bevægelse. Det farvestrålende område er 25.000 kvadratmeter stort – det er lige så meget som hele Rådhuspladsen i København

Plug N Play er tænkt som et midlertidigt anlæg, som ligger på en endnu ubebygget grund i det sydligste Ørestad. Det skulle egentlig være væk i 2014, men foreløbig er dødsdommen over det udsat til slutningen af 2016, og mange håber, at Plug N Plays mange kvaliteter kan føres videre andre steder i Ørestad.

Er man mere til vandaktiviteter, er der kajakpolo ved siden af – det er dog mod betaling og med faste åbningstider.

Og så ligger der i tilknytning til Plug N Play økologiske byhaver, som alle kan blive skrevet op til. Eneste betingelse er, at man vil dyrke økologisk. Det kan også blive en sport.

Foto: Scanpix/Kontraframe

Share Button
  • Sport som basket, street basket, parkour, speedskating, dirt jump, fodbold, amerikansk fodbold osv.
  • Plug N Play åbnede i 2009, og meningen med anlægget er dels at give plads til de nye storbysportsgrene, som det ellers kan knibe med at placere i traditionelle sportsanlæg, dels at sørge for liv og aktivitetsmuligheder i Ørestad.

  • De urbane haver ligger sammen med Plug N Play og har en særlig historie. De begyndte egentlig som små transportable haver bygget i europallekasser, som kunne stå på tomme byggegrunde. Når der så skulle bygges, kunne de flyttes til næste tomme grund. I dag har haverne fået permanent opholdstilladelse ved Plug N Play, og der er ca. 60 af dem. De er stadig små – kun omkring 16 m2. Men de flittige gartnere kan få det mest utrolige ud af det lille areal.
  • Parkour-banen i Plug N Play er verdens største og designet af parkour-atleterne fra Team JiYo, der også har den som hjemmebane.
  • Nej, men området omkring Plug N Play er egnet til kørestolsbrugere.
  • Nej, men et par vandhaner i tilknytning til Plug N Play.
1 km

Del lokation automatisk