Remiseparken

Skal man udnævne Københavns bedste børnested, er Remiseparken på Amager en stensikker kandidat til titlen. Klemt inde mellem Urbanplanens højhuse ligger der her en helt egen verden med bondegård og dyr, borg, byggelegeplads, byens længste tunnelrutsjebane, grønt at blive væk i, hockeybane og meget mere.

Det venlige kaos, der byder de over 80.000 årlige besøgende velkommen, får kontrast i den velordnede byplan, hvor ensartede boligblokke ligger placeret med matematisk nøjagtighed. På byggelegepladsen bygger ungerne lige så glade på øjemål som efter tømmerstok, og fantasien er vigtigere end arkitekttegninger.

Remiseparken består af flere dele. Byggelegepladsen, ’Byggeren’, er af sikkerhedshensyn for de lidt større børn fra seks år og opefter.

Bondegården, ’Bonderen’, er for alle og ligger i en rigtig bondegård, der har været her siden 1700-tallet. Her er høns, kaniner, geder, grise, heste og en ko, og man kan få en tur i hestevognen, en ridetur på pony, kæle med dyrene og hjælpe med at passe dem. Her er også et lille bylandbrug med højbede og mulighed for at studere bierne i aktion.

Sidste del af parken er et stort lege- og parkområde med mange legeredskaber, en kælkebakke, bål- og grillpladser, soppesø, baner til boldspil, petanque … mulighederne er mange.

Både Bonderen og Byggeren er bemandede legepladser med faste åbningstider. Bonderen er åben alle ugens dage (dog ikke på helligdage), og er vejret dårligt, er der mulighed for at komme indenfor, hvor der er aktiviteter for børnene.

Aktiviteterne er gratis, og man skal ikke melde sig ind, man kan bare dukke op. Men man skal være opmærksom på, at pædagogerne på de bemandede legepladser er der for at hjælpe og sætte aktiviteter i gang – ikke for at passe børnene.

Foto: Scanpix/Lars Bahl

Share Button

DATA & LINKS

Remiseparken
Peder Lykkes Vej 71-73
2300 København S

  • Dyrepasning, byggeaktiviteter, cykelværksted, mad over bål, rideture, legeplads, picnic, udflugt, boldspil, kælkebakke, soppesø, indendørs legemuligheder i dagtimerne, klatrevæg.
  • De første offentlige legepladser i København blev åbnet i midten af 1850’erne. Som regel var det bare arealer, hvor børnene havde lov at komme uden at være klædt pænt på. Sidst i 1800-tallet kom legeredskaberne til – gynger, vipper og balancebomme.

  • I 1939 var der over 100 legepladser i København, og kommunen indledte et forsøg med at ansætte legepladslærerinder på de største af dem. Lærerinderne skulle hjælpe børnene i gang med at lege og – nok så vigtigt – bortvise mistænkelige personer. Ideen bredte sig, også fordi mange børn tilbragte en stor del af dagen på legepladserne, hvis begge forældre arbejdede, hvad der hyppigt var tilfældet.

  • Efterhånden opstod behov for nye legepladser, og Remiseparken blev sidst i 1960’erne byens første egentlige legepark med et langt større spektrum af aktiviteter: byggelegeplads, bondegård, kælkebakke, boldbane osv.

  • Den gård, som er centrum for parken, stammer helt tilbage fra 1700-tallet, men brændte ned i 1995. Gården blev genopført i den gamle stil og er stadig en dansk landsbygård midt i en moderne storby.
  • Urbanplanen er opkaldt efter afdøde overborgmester Urban Hansen, der kom til magten på et løfte om at skaffe boliger. Det gjorde han. Urbanplanen er en af dem, Tingbjerg på Nørrebro er et andet af hans områder.
  • Kørestolsbrugere kan bruge mange veje og områder i Remiseparken.
  • Handicaptoilet.
  • Flere steder at spise sin medbragte mad.
  • Mulighed for mad over bål.
1 km

Del lokation automatisk