Valbyparken

Vinden blafrer i sejlet. Brættet slår smut hen over bølgerne, og for en stund består verden af vandet, vinden og solen. Valbyparken er populær blandt windsurferne, der her har et lille bådhus direkte ud til Kalveboderne. De kan surfe det meste af året, men i vintermånederne er det forbudt. Kalveboderne er et fuglereservat, der vinteren igennem tiltrækker mange rastende svømmefugle.

Valbyparken er Københavns næststørste park, kun overgået af Fælledparken, og den mest varierede. Mange kender den kun af navn. Det er synd. Har man først lært Valbyparken at kende, kan den nemt blive favoritparken. Fordi den har så mange ansigter, så meget at byde på året rundt.

Fra små intime haveanlæg til store, åbne vidder med god plads til drager og boldspil – og så altså som noget helt unikt blandt de københavnske parkanlæg direkte adgang til vandet.

Hidtil har vandet i Kalveboderne ikke været rent nok til at bade i, men Københavns Kommune arbejder på højtryk sammen med nabokommunerne om at ændre det, og der er planer om at lave en stor sandstrand her inden for et par år.

Man behøver nu ikke at være en vandhund for at finde noget at tage sig til i Valbyparken. Blandt andet findes her Danmarks største naturlegeplads med bakker, broer og klatremuligheder. Der er bane til cykler, boldspil og beachvolleybane, og man kan tænde bål i bålhuset, hvis man har aftalt det med personalet på legepladsen først.

Rosenhaven og temahaverne er en særlig attraktion. Rosenhaven er ældst og rummer 12.000 rosenplanter. I højsommeren er både synet og duften overvældende. Temahaverne er små haverum med inspiration fra alverdens havekulturer, bl.a. Den Islamiske Have, H.C. Andersens Orientalske Have, Surbundshaven, Vandhaven og den handicapvenlige have, som er indrettet specielt til blinde og kørestolsbrugere.

Foto: Scanpix/Mads Nissen

Share Button

DATA & LINKS

Valbyparken
Hammelstrupvej
2350 København SV

  • Løb, spadseretur, haveinspiration, picnic, grill, naturlegeplads, boldspil, drager, discgolf – som spilles med frisbee på anlagt bane – windsurfing, kajak, fuglekigning, fred og ro, solbadning, afslapning.
  • Skøjteløb på søen ved indgangen i kolde vintre.
  • Fritløbsområde for hunde.
  • Med jævne mellemrum er her kulturelle arrangementer, bl.a. Grøn Koncert.
  • Mange fugle og dyr har deres levested her. I vinterhalvåret er der mange rastende fugle i fuglereservatet Kalveboderne.

  • I parken er der bl.a. en frøpark, der består af fire små vandhuller, der skal give frøerne bedst mulige levevilkår. De mange forskellige naturtyper tiltrækker insekter, sommerfuglene er glade for flere af de blomstrende bede.

  • Det mest markante træ i parken er pyramidepoplen – den imponerende allé af pyramidepopler er én kilometer lang, og selv om poplerne kun er knap 20 år, er de blevet høje. Pyramidepopler vokser meget hurtigt.
  • Særlig have for blinde og kørestolsbrugere, let tilgængelighed de fleste steder, naturlegepladsen kan også benyttes af kørestolsbrugere.
  • Café Rosenhaven ligger midt i haven (ikke åben hele året).
  • Mange muligheder for at spise medbragt mad og grille.
1 km

Del lokation automatisk