OM KØBEN HAVNER GRØN 100 grønne steder i København, 100 fantastiske fotos under åben himmel i indre by og 1 helt ny online guide til grønne oplevelser i København og omegn og masser events hele sommeren igennem. Det er idéen bag Københavnergrøn. OM KØBEN HAVNER GRØN 100 grønne steder i København, 100 fantastiske fotos under åben himmel i indre by og 1 helt ny online guide til grønne oplevelser i København og omegn og masser events hele sommeren igennem. Det er idéen bag Københavnergrøn.

Det er et privilegium at bo i København – eller at have lejlighed til at besøge den og gå på opdagelse. Den er fyldt med små og store grønne og blå oaser. Formålet med dette website er at fortælle om både de kendte, de mindre kendte og de nærmest hemmelige steder, hvor man kan opleve og bruge den bynære og urbane natur og dens mange aktivitetsmuligheder.

Vi har valgt 100 steder, som vi mener, er blandt de mest spændende og tilsammen byder på meget forskelligartede oplevelsesmuligheder. De repræsenterer mangfoldigheden af det grønne liv i og omkring København.

Københavnergrøn skal være en inspiration og øjenåbner både for den garvede stenbro-københavner og for de mange besøgende fra både ind- og udland.

Vi vil slå et slag for ’det gode byliv’ og for byens grønne og bæredygtige steder, som ikke blot er til pynt, men er til for at blive brugt. Her er noget for både dem der interesserer sig for historien, for naturen, for miljøet, for bæredygtighed, for bylivet og for alle de der – store såvel som små – vil kaste sig ud i de mange aktiviteter, som den københavnergrønne by har at tilbyde.

Gå på opdagelse og find dine helt egne favoritter.

Københavnergrøn er skabt af Life Exhibitions for Foreningen By&Natur og støttet af Nordea-fonden.

 

Om forfatterne til KØBENHAVNERGRØN

susSUSANNE SAYERS har i mange år arbejdet for danske mediehuse såsom JP, metroXpress og Børsen som journalist og redaktør. Men når hun kan slippe af sted med det, skifter hun hellere end gerne kontorstolen ud med en cykelsaddel og kaster sig ud i grønne oplevelser. Hun har været medforfatter til adskillelige guidebøger om Danmarks natur.

Som tilflyttende molbo var hendes oprindelige begejstring for at skifte Mols Bjerge ud med Valby Bakke til at overse. Men med tiden har hun lært at elske den storbynære naturs særegenhed. Om sit arbejde med Københavnergrøn skriver hun blandt andet i bogen:

Min verden er blevet lidt større og rigere af at undersøge de mange grønne områder i og omkring København. Derfor er håbet, at ’Københavnergrøn’ kan inspirere til at nyde de mange steder og muligheder som frivillige, organisationer, offentlige myndigheder, private fonde, historien og naturen selv har velsignet hovedstaden med.

Her vil du ofte kunne møde Susanne på cykel eller til fods: Naturpark Amager, Sydhavnstippen og de lokale parker på Vesterbro, hvor hun bor.

POUL ARNEDAL

PoulArnedalSom journalist, forfatter og tv-tilrettelægger har Poul Arnedal ofte beskæftiget sig med naturen og stedernes historie. Han har blandt andet været redaktør på tv-programmet ’Frihuset’ på TV2, medforfatter på ’Danmark Dejligst – 100 fredninger’ og senest er han debuteret som krimiforfatter med bogen ’Liget i Horsekæret’.

Poul er ærkekøbenhavner og betegner sig selv som ’en gammel baggårdspuma med hang til udflugter i naturen’. Om arbejdet med bogen siger han:

 ”Jeg troede, jeg kendte København som min egen bukselomme. Men da jeg først begyndte at gå på opdagelse i min research til Københavnergrøn, dukkede der mange flere grønne perler op, jeg ikke kendte til. Samtidig har det været spændende at grave sig ned i stedernes historie og på den måde folde nye sider ud – også af de velkendte steder.”

Her er nogle af de steder, hvor du med ret stor sandsynlighed vil kunne forvente at løbe ind i Poul: Dousbad Mose, Bøllemosen og på Christianshavns Vold.