Bagsværd Sø

Omgivet af skove, bakker, parker, overdrev, ellesump og kulturperler har Bagsværd Sø noget at byde på for de fleste. Her er en opmærket løberute, mulighed for lange gå- og cykelture og sejlads på søen, som rummer Danmarks Rostadion.  På den ene side ligger statsministerens embedsbolig, Marienborg, og på den anden side Danmarks første radiosender, som stadig er i anvendelse.

Der har været menneskelig aktivitet i omkring 2.000 år. For tusind år siden blev søen brugt som mølledam til at drive nogle af de allerførste vandmøller. I dag kan man tage på lange ture rundt om søen eller deltage i de månedlige motionsløb, som den lokale atletikklub afholder. Slå sig ned og nyde solskinnet, sin picnic og naturen ved slotsruinen i Aldershvile Slotspark.

Gå på opdagelse langs den helt enestående Ellesump ved Radiomarken. Eller træde indenfor og opleve de vekslende kunstudstillinger i det tidligere lystslot, Sophienholm. Der er også mulighed for at leje kanoer og robåde eller tage en tur med bådfarten, som sejler hele sommersæsonen.

I sommernætterne sværmer flagermusene over søen, hvor de meterhøje og blomstrende vandplanter breder sig over dele af vandfladen, og de sjældne hvinænder yngler langs bredderne.

Er man heldig, kan man også observere fiskeørn, isfugl og duehøg. Hvis man erhverver sig et fiskekort, er det – med få restriktioner – muligt at fiske efter sandart, skaller, aborrer, gedder, karper og brasen, mens den danske verdenselite inden for rosport træner ude på søen.

Foto: Scanpix/Mads Jensen

Share Button
1 km

Del lokation automatisk