Damhussøen/Damhusengen

Damhussøen og Damhusengen tilbyder de lange, frie kig hen over vand og land, som ellers kan være svære at finde i en storby. Samtidig lokker de mange aktivitetsmuligheder gæsterne til – og fuglene er også glade for søen og parken.

Særligt morgen og aften er området meget besøgt af løberne, der her kan glæde sig over smuk natur og en fredelig og overskuelig rute. Nøjes man med Damhussøen rundt, er her 3,4 km, og Damhusengen fylder yderligere 2,6 km på kilometertælleren.

Damhusengen er fyldt med boldbaner, der er et område, hvor hunde kan lege frit, der er grillpladser og naturlegepladser.

Men det er også et smukt sted bare at spadsere, og den er et populært motiv for fotografer. De kan glæde sig over motiver som hængepile hen over den blanke søflade, himlen, der spejler sig i søen, og udsigt til den nye tids høje huse hen over en landlig idyl.

Der er masser af fisk i søen, der har forholdsvis rent vand. Fra tid til anden belastes vandet dog af Harrestrup Å, som løber gennem området.

Damhussøen er ikke en naturlig sø, den er skabt ved at opstemme åen for at sikre drikkevand nok til københavnerne også i den tørreste periode, når åen løb tør. Oprindelig var Damhusengen en del af søen. I dag er den drænet, men den lavest beliggende del af engen er våd og giver gode levemuligheder for en række dyr og planter.

Foto: Scanpix/Kjeld Olesen

Share Button
1 km

Del lokation automatisk