Hareskoven

Engang var det kongernes jagtområde, i dag er skovens mange aktivitetsmuligheder for alle. Mountainbikere, løbere, ryttere, rollespillere har alle taget skoven til sig. Men man kan også bare komme for at nyde skønheden under bøgetræerne.

Sætter man sig i S-toget mod Farum en søndag morgen, bliver der hurtigt rift om pladserne i togets cykelstativ. Hareskoven – som egentlig burde hedde Hareskovene, for den består af flere skovområder – er populær blandt cyklister.

Mountainbikerne har her Danmarks første egentlige mountainbikerute, og selv om der siden er kommet mange flere til, er ’Det Røde Spor’ på 25 kilometer gennem skovområdet stadig i stand til at tiltrække mange og er også velegnet til begyndere.

Der er et væld af krogede og finurlige stier gennem skovområderne, men der er også snorlige veje anlagt i stjerneform. De stammer fra Christian 5.s tid. Han fik dem anlagt til datidens kongelige parforcejagt, hvor vildtet blev jagtet til udmattelse af ryttere med hundekobler og derefter aflivet af kongen eller en æresgæst på jagten.

Skoven er blandt Danmarks ældste, og der er mange spor efter fortiden, bl.a. stendysser fra oldtiden og spor efter svenskernes belejring af København. Svenskerne havde en af deres lejre i skoven, og da de trak sig tilbage, var skoven stort set fældet og ødelagt.

Det mærker man ikke i dag. Hareskoven er et ualmindelig smukt sted at nyde synet af det danske nationaltræ, bøgen, ikke mindst i forårskåd neongrøn udgave eller i efterårets gyldne farver.

Skovens konge er dog egetræet ’Skrædderen’, der er det største træ i området.

Foto: Scanpix/Søren Svendsen

Share Button
1 km

Del lokation automatisk