Køge Bugt Strandpark

Sæt ’Vestegnen’ og ’naturskønhed’ i samme sætning, og mange vil se spørgende ud. For Vestegnen er i store dele af Danmark mest kendt som noget med bøvl og betonbyggeri. Det er dybt uretfærdigt, og langs Køge Bugt står naturseværdighederne og aktivitetsmulighederne i kø.

En varm forsommermorgen bliver man mødt af duften af vilde roser og blomstrende hvidtjørn blandet med salt fra havet. Viberne flakser rundt og jager krager væk – de er lidt for glade for fugleæg efter vibernes mening. I krattet synger nattergale, i St. Vejleå kvækker frøer, i skoven kukker gøgen, og i lagunerne og åen springer fisk som ørred og aborrer.

Og hvor lagunerne med deres rørskove holder op, begynder sandstranden. Syv kilometer af den er der, oprindeligt skabt kunstigt ved at bygge uden på den oprindelige kystlinje. Den minder lidt om en Vesterhavsstrand, og det er ikke så mærkeligt. Der blev hentet 2,6 mio. små totter af den stikkende havgrønne græsart hjælme fra Vestkysten til at holde på klitterne, da stranden blev anlagt i slutningen af 70’erne.

Strandparken blev fra begyndelsen en succes, og selve stranden er bare en lille del af oplevelsen. Aktivitetsmulighederne er nærmest uendelige, og det er tydeligt, at de lokale har taget deres vandland til sig. Her løbes, bades, padles kajak, luftes hunde, sejles, leges, grilles, promeneres, udforskes og cykles.

Midt i herligheden ved de fredede områder omkring Ishøj Strand ligger kunstmuseet Arken, som er et af Danmarks ypperste museer. En sjælden mulighed for at kombinere natur og kultur.

Foto: Søren Rud

Share Button
1 km

Del lokation automatisk